ART FUND PAVILION – THE LIGHTBOX, WOKING

Our concept design for the Art Fund Pavilion competition was inspired by the location of the site, between the Basingstoke Canal and a busy main road.

We observed the difference in speed between fast vehicles on the road and the relatively slow flow of water in the canal. This led us to consider and be inspired by the physics of fluid dynamics, where fluids of different velocities interact. This reverse flow causes eddies which hold moments of stillness, space and calm, and our concept is that the pavilion is one of these moments.

The structure is a series of displaced frames, which imply a rotated form, presenting itself to the canalside. 
The construction of the box-frames is expressed, with the plywood lacquered and exposed internally, and enveloped by an exterior black epdm coating, creating a dark form in contrast to the main building.

View All

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s