HATTON WALL QUADLEX, LONDON

 

This is a conversion of a former workshop above a retained shop at street level in the heart of Hatton Garden, London’s jewellery quarter.  The building was extensively refurbished and a dormer roof extension added. The views celebrate the urban condition of weathered brickwork and the industrial context. 

The result is a residential quadlex apartment, with three bedrooms and bathrooms at the lower levels, a living space with double-height study, and a roof terrace accessed from the top floor kitchen/dining level.

The project was designed with a palette of complementary materials and finishes, as a background for the client’s eclectic collection of vintage furniture & lighting of varying periods and styles.

Sliding rooflight by Natralight, terrazzo by Inopera, Duravit & Crosswater fittings from Alternative Bathrooms, Oikos kitchen from MC Stone.

Paintings by Benat Olaberria. Interior items sourced from West London suppliers Retrouvius, Bella’s Gone Home and B&T Antiques.

Photography by Ed Reeve.
 
View All

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.