BEN JONSON HOUSE, BARBICAN, LONDON

 

In our refurbishment of a triplex apartment in the Barbican Estate, the client was keen for us to create a new residence which would be sympathetic and sensitive to the iconic Grade II architecture, whilst maximising the potential of the space.

The interior includes feature walls inspired by Le Corbusier’s colour palette, against a muted neutral grey rubber floor and the use of dark wood and wired glass, referencing materials of the original building.

As the original kitchen and bathroom were sadly unable to be restored, our contemporary take on the Barbican interior uses stainless steel and utilitarian white tiles, offset by contrasting coloured brassware.  The original main staircase was carefully restored, and a new mezzanine level was added into the barrel-vaulted top floor which houses a study in the double-height area and a custom-made sculptural mild steel stair to provide access to a sleeping deck, with dressing area & bathroom below.

The finishing touch was the client’s choice of furnishings and occasional lighting: a combination of contemporary design classics together with vintage pieces.

Photography by Ed Reeve.

BenJohnsonHouse-08BenJohnsonHouse-09BenJohnsonHouse-15BenJohnsonHouse-14BenJohnsonHouse-13BenJohnsonHouse-16BenJohnsonHouse-10BenJohnsonHouse-11BenJohnsonHouse-12BenJohnsonHouse-03BenJohnsonHouse-01BenJohnsonHouse-02BenJohnsonHouse-06BenJohnsonHouse-04BenJohnsonHouse-05BenJohnsonHouse-17BenJohnsonHouse-18BenJohnsonHouse-19BenJohnsonHouse-20

 

View All

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.